кабел за напојување

Алтернативно се нарекува кабел за напојување, кабелот за напојување или флекс, кабелот за напојување е примарен кабел кој обезбедува моќ на компјутер, принтер, монитор, и компоненти во компјутерот. Во сликата на правото, е пример на кабелот за напојување кој најчесто се користи со компјутери, монитори, принтери и други периферни уреди.

Совет: Кога се занимаваат со лаптоп, кабелот за напојување е повеќе правилно се нарекува AC адаптер.


Време на мислењето: Oct-25-2018

WhatsApp Онлајн Chat!